lauantai 6. elokuuta 2011

Flower power

Loistokärhö 'Ville de Lyon' kasvaa neljättä kesäänsä portin kupeessa. Tänä vuonna se kukkii kuin näyttääkseen pihalinnullemme, kuka on pihan kaunotar. Veikko Haukkavaaran metallipalasista hitsaama lintuveistos peittyy päivä päivältä tiheämpään kukkapilveen.

Metallilinnun piiloutuminen ei tänään haitannut. Aamulla puoli yhdeksältä piha oli kuin jättiläisen lintuhäkki. Jokaisessa puussa ja pensaasta sirkutteli, säkätteli, koputteli ja hypähteli pikkulintuja. Käpytikan rytmikäs naputus kuului kelosta. Sirkuksen tähti oli kuitenkin pienen pieni peukaloinen. Se hypähteli pyrstö pystyssä pihajasmikkeen alla.


Viinikärhön vieressä keimailee tarhasalkoruusu 'Crème de cassis'. Sen tummanpuhuvat kukat tuntuvat kesän myötä vaalenevan - sävyt vaihtelevat myös eri yksilöiden välillä. Tämä kaunotar kuuluu herkimpiin.


Hienohelmojen rauhaa vartioi myös musta prinssi, viticella-kärhö 'Black Prince'. Se on kotiutunut autokatoksen viereen ja kiipeää kesä kesältä runsaampana. Se paljastaa kukkiensa syvänä hehkuvan värin oikeastaan vain niitä alhaalta päin katsellessa. Pieni salaperäisyys sopii sen olemukseen.3 kommenttia:

SariW kirjoitti...

Kauniita kukkia !
Viinikärhö ja ihanat kerrotut salkorusuut ovatkin hankintalistallani....

Leena K kirjoitti...

Ville de Lyon on minun ehdoton suosikkini. Ostin sen tyttäreni rippijuhlia edeltäneen pihan kuntoon -paniikin vallassa, mutta siitä tulikin kestävä koristus.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.