lauantai 5. marraskuuta 2011

Loistokärhö 'Ville de Lyon' hehkuu vielä marraskuussa

Maiseman sävyt sammuvat päivä päivältä, mutta kärhösuosikkini 'Ville de Lyon' jaksaa vielä avata uusia kukkia. Ne kurottelevat matalalla metsän takana viipyilevää aurinkoa kohti. Jos säät jatkuvat tällaisina seuraavat viikot, uskaltaisiko toivoa kukkia vielä joulukuussakin? Elokuussa kukinta oli runsaimmillaan.


'Ville de Lyon' tuli meille sukujuhlien somistukseksi neljä vuotta sitten ja sai kasvaa ensimmäisen kesänsä ruukussa. Sitten kaivoin sen kasvimaan viereen savi- ja soramaan rajoille. Tasainen lannoitus kastelun yhteydessä parina viime vuonna on tehnyt sille hyvää. 


Samaa värimaailmaa kasvimaan toisella laidalla edustaa harmaa käenkukka, joka juhlisti pyhäinpäivää avaamalla vielä yhden kukan.


Myös herkän pinkki myskimalva jatkaa kukintaansa kymmenen asteen lämmössä. 


http://puutarhailmioita.blogspot.com/2011/08/flower-power.html

3 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ihania kukkia vielä marraskuussa ♡ Noista tulee niin hyvälle mielelle!

Leena K kirjoitti...

Hätäpäissä pihan somistukseksi osuuskaupan puutarhaosastolta napattu kärhö on osoittautunut aarteeksi. Jännä nähdä, kuinka runsaaksi se vuosien mittaan kasvaa.

Unknown kirjoitti...

Mulla vetelee hämähäkkikukka ruukussa ihan täysillä. Nyt on kyllä lupaillu jo pakkasia tänne et kaippa se kuolee kohta ja pitäis ruukku muutenkin tyhjentää ettei pamahda kun multa jäätyy, mutta eihän sitä kukkivaa kukkaa voi laitta pois:) Täytyy sanoa että tällaisesta talvesta mä pidän. Mä haluan kans kärhön joka kukkii marraskuulle.