Kylvin napolilaisen basilikan Pepe di SPERLINGin siemenet maaliskuun lopulla. Ne löytyivät paikallisesta puutarhamyymälästä ja ovat saksalaisen Sperlin tuotteita. Satoa on kerätty jo pitkälti toista kuukautta.
Tulitikkulaatikko jäi toiseksi kokovertailussa. |
Sperli luonnehtii basilikaa pippuriseksi. Sen maussa onkin enemmän terävyyttä kuin tavanomaisissa lajikkeissa. Muutamasta latvuksesta saa maukkaan kerta-annoksen pestokastikkeeseen.
Basilikat viihtyvät tomattien kaverina. |
Ensi vuonna taidan täyttää kasvihuoneen näillä ja tarjoilla pestoa joka välissä. Pesto on kätevä pakastaa pieniin minigrip-pusseihin.
Intiassa basilika on perinteisesti ollut lääke ummetukseen, ripuliin, vilustumiseen ja iho-ongelmiin.
Euroopassa basilikaa on Kauneus ja terveys -lehden yrttikoulun mukaan käytetty luontaisena masennuslääkkeenä, krapulan lievittäjänä, kärpästen karkottajana, hengityksen raikastajana ja seksielämän piristäjänä, mutta nykyisin sen arvostus rohdoskasvina perustuu lähinnä ruoansulatushäiriöitä lievittäviin ja ruoansulatusta edistäviin ominaisuuksiin.
4 kommenttia:
Basilikasi vaikuttaa todelliselta herkulta. Ja omatekoinen pesto - njamskis =)
Vau mikä jättilehti!
Se on niin hurmaava kasvi, että käyn vähän väliä kas ihuoneessa hipelöimässä sitä. Ja mikä aromi!
Näyttää kasvavan todella isoksi
Lähetä kommentti