perjantai 21. maaliskuuta 2014

Ruukkutarhojen luvattu maa

Nepalissa ruukkuistutuksista innostunut puutarhuri on paratiisissa. Kukkaruukkuja on kaikkialla. Ne täyttävät pikkuhotellien edustat, niitä on kattoterasseilla, kauppojen oven suussa, parvekkeiden ja patioiden laidoilla.

Muovisiin juomapulloihin tehtyjä istutuksia riippuu vanhojen talojen ikkunoiden alla Boudhanathin stupan ympärillä. Niitä keikkuu Chobharin kukkulakylän vanhojen talojen koristeellisista ikkunapielistä.

Kun suljen silmäni ja mietin Nepalin värejä, ensimmäisenä mieleen tulee saviruukun terrakotta. Osa Kathmandun laakson perinteisistä asukkaista newareista on taitavia ruukkujen tekijöitä. Bhaktapurissa ja sen naapurissa Thimissa ruukkumaakareita on sadoittain.

Hotelli Summitin petuniat hehkuvat keskipäivän auringossa Patanissa.

Peltisessä öljypurkissa kasvaa pieni yrttitarha Chobharissa.

Ruokaöljypullot on kierrätetty ravintolan seinäsomistuksessa.

Parvekkeiden reunalla kukkii aina, oli talo millaisessa kunnossa tahansa.
Lisää Nepalin-tunnelmia matkablogissani http://nepaluudelleen.wordpress.com

3 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

Ehkä vuoristoinen, karu maa saa heidät arvostamaan kasveja erityisesti:)

Leena K kirjoitti...

Sussi, Nepal on niin monimuotoinen maa niin kasvillisuuden kuin kaiken muunkin suhteen. Se on myös tosi vahvasti visuaalinen kulttuuri, ja luulen että ruukkuinnostuskin johtuu siitä.

Jatkan ruukkuistutusten metsästystä. Majapaikkani lähellä on hotelli, jonka ruukkupuutarha on häikäisevä. Pari päivää vielä ja kaikki on täydessä kukassa.

Lilium kirjoitti...

Hei! Blogisi on mielenkiintoinen.
Minulla on omassa blogissani haaste Sinulle!