tiistai 8. elokuuta 2017

Sormustinkukkien kesä

Tänä viileänä kesänä monet perennat ja luonnonkukat ovat viihtyneet todella hyvin. Sormustinkukat eivät ole koskaan aiemmin olleet niin voimissaan kuin nyt. Ne ovat luoneet todellista englantilaisen cottage gardenin tuntua pihaan.

Heinäkuu oli niiden kukoistusaikaa. Nyt elokuussa hujoppien latvoissa vielä nuokkuu muutama kukka, ja myöhemmin kasvuun lähteneet vasta availevat ensimmäisiä kukkiaan. 

Sormustinkukat viehättävät omapäisyydellään. Siemenet leviävät minne sattuvat, ja pikku taimia tupsahtelee esiin mitä moninaisimmista paikoista. Suurta syyllisyyttä en tunne siitäkään, että niitä näyttää levinneen myös rantaniityn puolelle.
3 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Vaikea uskoa sormustinkukan pystyvän hirmuista invaasiota tekemään, tai jos pystyisi, se oltaisiin jo huomattu, kun sitä on ollut puutarhoissamme niin pitkään. Ihana sormustinkukka!

Pihapiian tontin Jaana kirjoitti...

Ihanan sävyisiä sormustinkukkia. Olen ollut itse hieman varauksellinen leviävien perennojen kanssa. Olen kerran voittanut vuohenkellon valloitusyrityksen perennapenkissäni. Täällä blogeissa kuitenkin harva on kokenut leviämisen ongelmaksi, niinpä rohkenin tilata viime viikolla sormustinkukan siemeniä. Toivon mukaan saan ne maahan jo syyskuulla, joten ehkäpä jo ensi kesänä saisin nauttia valkoisista sormustinkukista....

Sussi kirjoitti...

Upeita!