Kuva on viime viikon lopulta. Lumipenkat ovat tuosta jo alentuneet, mutta edelleen kasvihuone on niiden saartama. Lumisen talven aikana lunta kertyy mieletön määrä. |
Tällä kertaa eivät pienet korjaukset ja lasien vaihtaminen enää autaa, vaan on mietittävä mitä tehdä kasvihuoneelle. Jokisuistossa lunta tuntuu tulevan talvi talven jälkeen selvästi enemmän kuin sisämaan puolella. Kovana lumitalvena aika ei riitä katon puhdistamiseen kaikelta muulta lumityöltä.
Kattoprofiilin pitäisi olla selvästi jyrkempi, jotta lumet valuisivat itsestään - edes joskus. Talvisin pihaamme ei aurinko paistele, joten siltä on turha odottaa apua.
Kehittelen nyt erilaisia ideoita. Yksi niistä on pystypuutarhan perustaminen taustalla näkyvän autokatoksen pylväikköön. Helsingin puutarhamessuilla tutustuin GreenHouse Effectin kasvatuspusseihin.
Neljä kasvatuspussia on nyt koekäytössä. Kuvan yrttiseinä on GreenHouseEffectin osastolta messukeskuksesta. |
Haaveillahan kannattaa isosti. Niinpä lausun nyt julki suurensuuren puutarhahaaveeni: koko nykyisen kasvulava-alueen kattava kasvihuone, jonka rakenteet olisi käsitelty jollain lehtokotiloita karkottavalla aineella.
Viime keväänä lehtikuiset lavat saivat seuraa höylätystä kuusilaudasta tehdyistä lavoista. Tuhlausta, tuumasivat puusepänliikkeen miehet. |
2 kommenttia:
Vai että tuhlausta, puukeskuksen miehet eivät näköjään ymmärrä näistä hommista mitään!
Voi harmi kasvihuoneen kohtaloa. Minä olen koittanut muistaa keventää muutaman kerran talvessa katon lumikuormaa. Eihän nämä tehdasvalmisteiset alumiinikasvihuoneet mitään ikuisia varmaankaan ole. Unelma olisi viktoriaanisen jyrkkäkattoinen, kunnolla paikalleen rakennettu kasvihuone.
Maria, eivät ne puutavaramiehet seuraavalla kerralla enää ihmettele - mutta aion kyllä kokeilla tänä vuonna höyläämätöntä kuusilautaa ellei lehtikuusta ole saatavilla.
Teen alapihan ränsistyneen perunamaan kohdalle toisen kasvulava-alueen juurikasveille ja perunoille. Siellä käy vähän rosoisempikin materiaali.
Lähetä kommentti