perjantai 4. syyskuuta 2009

Kärhökaunotar vailla nimeä

Nuput avautuivat ja paljastivat kaunottaren - vai kutsuisiko tätä pyntätyksi prinsessaksi. Vähän liikaa kaikkea mutta kuitenkin aika soma, varsinkin kun vasta kaksi nuppua on avautunut kunnolla.Olin jo melko varma, että kyseessä on Klematis-tietokannasta löytynyt virolaisten Uno ja Aili Kivistikin jalostamaa 'Koduehe'. Sitten satuin kurkistamaan Muotoilijan puutarhaa, jossa koreili jalokärhö 'Nelly Moser'.

Huolellinen puutarhuri olisi tietysti ottanut talteen vanhalla kasvupaikalla olleet lajitietolaput. Huoleton puutarhuri kuitenkin ei tuolloin ymmärtänyt kärhöjen arvoa.

6 kommenttia:

Irina K. kirjoitti...

Kyllä se Nelly Moserilta näyttää. Niitä on aika paljon kaupoissa ollut myynnissä. Toinen aika samanvärinen kärhö on piilu, mutta sillä taitaa nuo kukan keskiosan höpsyt olla keltaiset.

Eija kirjoitti...

Minulla on myös kärhöjen nimiä hukassa ajalta "huoleton kärhjöjen ostaja" ;)
Piilu on minulla tallessa nimen kanssa ja Piilulla on vahvempi vaaleanpunainen väritys, joten tästä olen melkoisen varma eli ei ole Piilu mielestäni.
Olisikohan sitten tämä Nelly.

Akileija kirjoitti...

Kiitos nimi
Nyt täytyy ryhdistäytyä ja alkaa pitää kirjaa kärhöistä. Niitä on puutarhaan näiden vanhojen lisäksi livahtanut useita.

Sirpa kirjoitti...

Kyllä hivelee puutarhasi kauneus ja väriloisto tropiikin asujankin silmää. Näin monsuunin aikaan ei juuri mikään kuki, mutta riisipellot häikäisevät vihreydellään.

Akileija kirjoitti...

Riisipeltojen vihreyttä ei kyllä mikään voita. Nelly Moseriksi tunnustautunut kärhö tuo kyllä mieleen meikäläistä kasvustoa paljon eksoottisemmat lajit. Ja monsuunikin melkein on: lämmintä ja kosteaa.

Tero kirjoitti...

Hei!
Kukkablogi 2009 äänestys on saanut huiman suosion. Harrastajat ovat käyneet innokkasti äänestämässä suosikkejaan ja löytäneet samalla paljon uusia kiinnostavia blogeja. Lista on myös päivittynyt uusilla löydöillä. Kiitokset ilmoittajille.
Äänestyksen tämän hetken kymmenen kärki on tässä:
1.Min Eden trädgårdsblogg!
2. Varjoyrtin puutarha
3. Anun puutarha
4. Scarborough Fair
5. PUUTARHANI - PUUTARHANI
6. Unan Maailma
7. Quun puutarha
8. Ruusuja ja Rikkaruohoja
9. Koristepuutarhurin pihalla
10. Missä kuljekin, puutarhassa ainakin

Jatkossa tiedotamme äänestystilantesta bloggaajille sähköpostitse. Voit liittyä blogikisan sähköpostilistalle tästä linkistä www.huiskula.fi/bloggaajat. Samalta sivulta voit myös ladata sivullesi kisasta kertovan bannerin, joista pienemmän voit sijoittaa vaikkapa oikeanpuoleiseen linkkipalkkiin.
Aurinkoista syksyä harrastuksesi parissa!

Terveisin,
Huiskulan väki