sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Jouluruusu kukkii nimensä mukaan

Luonnonvaraisena Alppien itäosissa ja Balkanilla kasvava vaaleajouluruusu (Helleborus niger)  toimii tänä talvena nimensä mukaisesti. Nuput paisuvat päivä päivältä - toivottavasti kukinta osuu oikeasti joulun pyhiin.


Jouluruusu kukkii normaalistikin keskellä talvea - roudattomilla alueilla. Etelärannikolla ei roudasta nyt ole tietoakaan. Poikkeuksellisen lämmin alkutalvi on villiinnyttänyt monet kasvit. Jalokärhöt tekevät jo uusia lehtisilmuja, päivänliljojen versot hehkuvat hennon vihreinä märän mullan keskellä. 

3 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ihana jouluruusu! Juuri minun blogissani kysyttiin, kukkiiko vaaleajouluruusu oikeasti joulukuussa. Tässä todiste! Jopa meillä siis, ei vain Keski-Euroopassa.

Merja Heinonen kirjoitti...

Heippa!

Löysin juuri omalta pihaltani Turusta jouluruusun kukassa. Tiedätkö, pärjääkö se nyt lopputalven, vaikka selvästi ei olekaan lepotilassa? Onko sinulla kokemusta?

Merja

Leena K kirjoitti...

Merja, minulla ei ole kokemusta, kun tämä on ensimmäinen kerta että jouluruusuni kukkii. Istutin ne pari vuotta sitten . Peitin omani kevyesti havuilla perjantaina juuri ennen lumisadetta ja pakkasta.