lauantai 7. tammikuuta 2012

Vihreyttä Vietnamista

Tänä talvena ei vihreyden puutteesta ole voinut valittaa, kun sammaleinen piha on vihertänyt vimmatusti. Sääli vain, että sitä ei voi olla arkisin ihailemassa. Nyt reilun kymmenen sentin lumivaippa lepää pihan yllä. Siis hyvä hetki kaivaa esiin vihreyttä tietokoneen uumenista.


Iltapäivän auringossa kylpevä riisipelto on kauneimpia värikenttiä, mitä tiedän. Sato alkaa näissä kuvissa jo kypsyä ja vihreässä on vivahdus keltaista. Herkän kaunis kukkija näyttää jotenkin tutulle, muistuttaa ehkä jotain koristekasviamme?

Kuvan riisipelto on Quang Trin maakunnasta Keski-Vietnamista,  alueelta joka kärsi pahasti amerikkalaisten pommituksista Vietnamin sodan aikaan. Siellä lapset vieläkin lapset kärsivät vieläkin maaston ruiskutetun kasvimyrkyn seurauksista.
Olisikohan kuvan vehkakasvi jättialokasia? Se kasvaa Kaakkois-Aasiassa kaikkialla ja voi olla monen metrin korkuinen.

Vanhanaikaisia tikkunekkuja muistuttavat ruusupakkaukset ovat Vietnamin pääkaupungin Hanoin kaduilta. Kätevä keino estää nuppuja avautumasta liian aikaisin kuumassa.

4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

No niinpä onkin, loistava idea kaivaa viherkuvia koneelta kun lumi tuli! Sammal on myös kaunis, mutta päivän pituudessa olisi tosiaan parantamisen varaa.
En ole koskaan todistanut riisipeltoa luonnossa, joten uskon kuvaasi ja sanaasi sen kauneudesta - ihana väri! Elinvoimainen. Tuo kukkahan on kuin hämähäkkikukka (Cleome).

Leena K kirjoitti...

Saila, hämähäkkikukalta se tosiaan vaikuttaa. Lehdetkin näyttävät sopivan kuvaan. Lämpimissä maissa matkustaessa on aina kiehtovaa katsoa, mitä meillä huonekasveina tai kukkapenkissä tuttuja rehottaa villinä.

Unknown kirjoitti...

Aika kätevä tuo ruusujen paketointi, menitkö kysymään miksi ovat sanomalehtien peitossa vai hoksasitko itse, mä ihmettelisin varmaan vieläkin, ei olis tullut ihan heti mieleen:)

Leena K kirjoitti...

Henrietta, hoksasin itse - kuumassa Aasiassa asuneena tiesin että ruusut nuupahtavat tosi helposti ilman suojaa.