perjantai 4. toukokuuta 2012

Aina on tilaa muutamalle kasville

Ruukkukasvit kuuluvat kotiin niin meillä kylmässä Pohjolassa kuin paljon etelämpänä sijaitsevassa Vietnamissa. Nappasin viime viikon työmatkalla muutaman kuvan venematkalla Mekongjoen suistossa Etelä-Vietnamissa. Se on tiheästi asuttua, luonnoltaan monimuotoista seutua. Elämä keskittyy mahtavan Mekongin ja sen sivuhaarojen rannalle.

Joen rannalla asutaan ahtaasti, mutta kasveilla ja tavaroilla on selvästi paikkansa.Orkideat viihtyvät trooppisessa lämmössä.3 kommenttia:

Lilium kirjoitti...

Hei!

Varmasti hieno matka Vietnamiin. Satuin blogiisi ja tykästyin. Olen itse lähdössä Türin puutarhamarkkinoille. Onko sinulla vinkkejä?
blogini: http://pihanelamaa.blogspot.com

Paula kirjoitti...

Tuosta reissusta Vietnamiin lukisi mieluusti lisääkin. Enoni kävi siellä hiljattain ja kertoi ihailleensa pieniä ruukkupuutarhoja, joita tuntui olevan kaikkialla.

Leena K kirjoitti...

Paula, kirjoitan ehkä seitsemänkymppisestä rouvasta, jonka kotiin pääsin käymään. heillä oli kukoistava hyötytarha pihallaan.

Lilium, Türistä jäivät mieleeni erityisesti kukkivat tulppaanit, joita mummot (tai keski-ikäistä vähän vanhemmat naiset) myivät. Heillä oli myös monia maatiaiskasveja tai muuten kiinnostavia lajeja. Ostin sillä reissulla mm. jättilaukkoja. Myös erilaisia iiriksiä oli tarjolla. Türin markkina-alue oli minusta viihtyisiä, puita ja kujia; vieressä myös asutusta.