lauantai 19. maaliskuuta 2016

Kevätpäiväntasauksen aattona puutarhuri herää

Tänä vuonna kevätpäiväntasaus osuu palmusunnuntaihin. Talvi pitelee jokisuistoa otteessaan, eivätkä kevään ensimmäiset versot vielä pilkistele esiin. Pajunkissat pullistelevat rannassa ja koivujen silmut punertavat.Keväästä kuiskivat kuitenkin jo keittiön ikkunan pieni yrttitarha ja talven yli hämmästyttävän hyvin hengissä selvinneet pelargoniat.

Puutarhurikin on herännyt talvipuuhista, ja blogi saanut pientä ulkoasun raikastusta. Eilen illalla yritin löytää paremman alustan sille Wordpressistä, mutta päädyin pysymään vanhassa paikassa, kun mitään radikaalisti parempaa mallia ei löytynyt.


Kaupan basilikat terhakoituvat tekemään uusia lehtiä, kun valo lisääntyy. 


Muskarit kuuluvat kevääseen. 

Pelargonien huiskilot kaipaavat leikkaamista. Pistokkaita on tulossa runsain mitoin. 

Vanhan talon vetoisat ikkunat taitavat olla hyvä talvehtimispaikka vanhoille pelargonioille.
Vaikka ne talvehtivat huoneenlämmössä, ikkunan vieressä on selvästi muuta tilaa viileämpää. 

5 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Mä olen kanssa huomannut, että pelargonit suorastaan kukoistavat vetoisten ikkunoiden äärellä, vaikka mua aina huolestuttaa, että ne saa pakkasilmaa sieltä. Mutta ilmeisesti ei, tai ei ainakaan kuolettavassa määrin.
Ihana keittiöpuutarha sisällä.

Leena K kirjoitti...

Hankin japanilaisen bokashi-keittiökompostin ja nyt käytän sen valumanestettä lannoitteena. Ruotsalaiset käyttäjät puhkuvat intoa sen voimasta, itse en vielä osaa sanoa onko se ihme vai ei.

jori kirjoitti...

Oi miten ihanaa keväänodotusta sinulla on jo. Basilikojen tuoksu on vähintäänkin huumaavaa niin kuin pelargonioidenkin. Tänään täällä sataa lunta, mutta jos huomenna jo taas paistaisi aurinko.

Leena K kirjoitti...

Jori, meillä on on molempina viikonlopun päivinä sekä paistanut että pikkuisen tullut lunta. Upea kevätvalo kuitenkin voittaa pilvet.

Sussi kirjoitti...

kaunista vihreyttä kuvissa!

Meillä on ollut pakkasta ja lunta satanut vähän väliä. Toivottavasti loppuviikosta sää viimein muuttuu taas keväiseksi.