sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Viron taimimarkkinat: Luige ja Pärnu

Puutarhamatka Viroon toukokuussa on perinne, josta on vaikea luopua. Taimimarkkinoiden lisäksi muutama päivä Virossa antaa joka kerta uusia ideoita. Tänä vuonna virikkeitä tosin oli tavallista vähemmän tarjolla, kun kevät oli yhtä kylmä kuin Suomenlahden tällä puolella.

Päädyimme testaamaan kahta meille uutta paikkaa äitienpäiväviikonloppuna: Pärnun taimimarkkinoita ja Luigen puutarha- ja maalaismarkkinoita. Ne avaavat puutarhatapahtumien kauden Virossa.

Pärnun taimimarkkinat oli näistä kahdesta meille mieluisampi. Markkinapaikka on vallihaudan varrella - vesi tuo mukavan lisän maisemaan. Alueesta saa nopeasti hyvän yleiskuvan, ja tapahtuma keskittyy kasveihin. Muuta tarjontaa oli hyvin vähän.

Sisäänpääsymaksu oli kohtuullinen: yksi euro.

Yövyimme puutarhurille sopivassa airbn-majapaikassa, jonka iso piha oli heräämässä kevääseen. Muuten Pärnun pihat olivat uteliaille kurkkijoille pettymys: Kuressaaren tai Haapsalun kaltaisia viherpeukaloiden pihoja ei juurikaan näkynyt, vaikka niitä pyörällä metsästimme.

Pärnun kasvimarkkinat on sympaattinen tapahtuma.

Nämä vuokot lähtivät mukaan lisäämään vuokkopihani kirjoa.

Latvialaisen taimitarhan esillepano oli hieno.

Tällä kertaa olimme melko harkitsevia ostajia - joskin auton tavaratila täyttyi samalla tavalla kuin viime vuonnakin.

Latvialaisten taimitarhojen lisäksi paikalla taisi olla muutama liettulainen myyjä.

 


12 kilometriä Tallinnasta etelään löytyy Luige, jossa järjestetään vuosittain Luigen puutarha- ja maalaismarkkinat. 

Ne eivät sytyttäneet meitä samalla tavalla kuin Pärnun kasvimarkkinat. Yhtenä syynä on korkealta tuntuva viiden euron pääsymaksu. Kasvitarjonta painottui kesäkukkiin ja hedelmäpuiden taimiin. 

2 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

paikka täynnä houkutuksia

Leena K kirjoitti...

Sussi, tällä kertaa houkutuksia oli aiempaa helpompi vastustaa. Yksi syy on kyllä se, ettei "mummoja" ollut myymässä oman pihan kasvejaan kummassakaan paikassa. Ne ovat useimmiten kiinnostavimpia kohteita.