perjantai 28. toukokuuta 2010

Türin kukkamarkkinat

Viime viikonloppuna tälle puutarhurille avautui uusi maailma, kun pääsin puutarhamatkalle Viroon. Lauantaina pyörimme Türin kukkamarkkinoilla Keski-Virossa. Häkellyttävä määrä tarjontaa ensikertalaiselle.

Kaunein ja kekseliäin myyntiteline oli rakennettu bambukeppien avulla. Tätä ideaa voisi ehkä käyttää pieneen yrtti-istutukseen - mutta miten ne kastelisi?

Myyjinä oli sekä puutarhaliikkeitä kuten Kivistikin kärhötalo, yksityisiä taimien myyjiä ja mummoja taiminyssyköidensä kanssa.

Miksi ihmeessä en ostanut tätä tuntematonta kasvikaunotarta?

Kukkivat tulppaanit olivat liian houkuttelevan näköisiä, jotta olisi pystynyt tekemään järkeviä valintoja.


Muhun malliin käsinmaalatut kumikengät ja -saappaat pysäyttivät.


Kasvien lisäksi kaupan oli suolakurkkuja, kuivattua kalaa, muhkeita kotikasvihuoneissa kasvatettuja tomaatteja ja monenlaista muuta ruokatavaraa.


Markkinapaikan naapurissa hyvin hoidettu puutarha houkutti tirkistelemään. Värikkäät tulppaanirivistöt ja -rykelmät koristivat melkein kaikkia pihoja.

7 kommenttia:

Irina K. kirjoitti...

Huh, mikä kukkamäärä. Tuolla olisi varmaan seonnut ja hullaantunut ostelemaan enemmän, kuin matkaan mahtuisi... :)

Leena K kirjoitti...

Kukkia, taimia, puita ja muuta oli oikeasti niin paljon, ettei ensikertalainen pystynyt edes sekoamaan. Parhaita olivat ne mummot nyssyköineen.

Katri kirjoitti...

Myyntiteline on hauskan näköinen ja aika lähellä samaa ideaa, jota on seinäpuutarhoissa (living walls & vertical gardening). Kiitos linkkivinkistä ja että jaoit matkakokemuksen!

Paula kirjoitti...

Löysin blogisi etsiessäni tietoa Türin markkinoista. Osaatko sanoa, onko markkinoilla helppo käydä omatoimisesti esim. junalla Tallinnasta?

Leena K kirjoitti...

Paula, en osaa sanoa miten helposti Tallinnasta pääsee Türiin. Meillä oli tilausbussi ja kaikki järjestetty, joten oli helppo keskittyä vain markkinoihin. Rautatie sinne kyllä menee. Kurkista http://www.visitestonia.com/fi/map/35-turin-kukkamarkkinat -sivuilta löytyvää karttaa. Sitä zoomaamalla näet rautatien.

Kukka kirjoitti...

Busseja esim.
www.peatus.ee
Laita lähtöpaikaksi (algus) Tallinna bussijaam ja määräpaikaksi Türi
Viikonpäivälyhenteet ovat viroksi:
E on maanantai, P on sunnuntai ja L on lauantai.
Myös www.bussireisid.ee kannattaa yleensä katsastaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuntematon kukkasi on Noidanhammas. Sellainen tuli ostettua, saapa nähdä miten kukkii tänä kesänä.