maanantai 5. syyskuuta 2011

Keltaisen hehkua, hopean hohtoa

Syyspäivänhatut tuovat uskomattoman määrän valoa varjoisaan pihaan. Parimetriset hujopit kasvavat talon päätypenkissä ja kukkivat vielä onneksi pitkään.


Niiden alla hohtaa kylmää valoa kesän onnistuneimpiin kasvihankintoihin kuuluva kirjavalehtinen rotkolemmikki.


Sen lehdissä on hopeinen vivahde - ja mikä parasta: lehtokotilot näyttävät välttelevän sitä. Tuo kostea ja varjoisa penkki on muuten niiden suosiossa. Rotkolemmikkiin ei kuitenkaan ole tarkertunut kotiloita, vaikka kasvin lehdet ovat mukavan karheat kulkea kuten tuon syyspäivänhatunkin.


4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Voi miten upea rotkolemmikki, rehevät lehdet! Kuuluu minunkin lempparikasveihini. Hieno yhdistelmä keltaisen kanssa.

Leena K kirjoitti...

Saila, ostin nuo rotkolemmikit Billnäsin taimistosta kesäkuun lopulla. Ne olivat toivelistalla siitä asti, kun näin kirjavalehtisen Niina Petelius-Lehdon pihalla muutama kesä sitten. Lisää tarvitaan - varsinkin jos kuvitelma lehtokotilokestävyydestä osoittautuu todeksi.

sariw kirjoitti...

Yllätyin ihan, että kirjavalehtisellä rotkolemmikilla on vielä tähän aikaan noin kauniit lehdet. Se täytynee laittaa hankintalistalleni...
Ja todellakin upea yhdistelmä keltaisen kanssa : )

Leena K kirjoitti...

Rotkolemmikin lehdet ovat aina vaan paremman näköiset. Jännä nähdä, miten kauan ne säilyvät kauniina. Tavallisen rotkolemmikin lehdet ränsistyvät aika nopeasti meidän kostealla pihallamme ja lehtokotilot syövät niitä vimmatusti.