lauantai 10. syyskuuta 2011

Syyskuu on hyvä aika istuttaa

Kävin pari viikkoa sitten ystäväni taimistolla Sipoon Söderkullassa. Iltaan vaipuvan auringon valossa oli hieno tarkastella puiden taimia ja miettiä, mitä istuttaisi jos luonto ei olisi jo hoitanut sitä hommaa meidän pihassa.


Massbybackan astiataimet on kasvatettu kotimaisista siemenistä, ja valikoimissa on lehti- ja havupuiden lisäksi pensaita.

Lännenhemlokki. Kuva: Min Fei Kultanen

En ole aikaisemmin tullut ajatelleeksi, että lehtipuiden ja -pensaiden hankintaa kannattaisi miettiä tähän aikaan vuodesta, kun näkee millaisia syyssävyjä niihin tulee. Koreanonnenpensas esimerkiksi oli houkuttelevan tummanhohtoinen.


Koreanonnenpensas, kuva: Min Fei Kultanen
Sain samalla työnäytöksen, kun Gunilla kokosi myytävää seuraavan päivän markkinoille. Massbybacka myy isoja eriä, mutta taimia voi hankkia myös tilamyynnistä.


Massbybackan taimisto - Massbybacka plantskola


2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Nyt on tosiaankin kiva katsoa syysvärejä! Vaikka joskus mietin sitäkin, että erikoiset lehtivärit voivat johtua myös kuivuudesta tai muusta stressistä ;-)
Minullakin on sellainen piha, minne ei oikeastaan mahtuisi puita, mutta olen saanut mahtumaan pari kivaa puuta kaatamalla itsekseen kylväytyneen vaahteran pois ja istuttamalla jotakin kivampaa tilalle. Kun noita vaahteroita on jo muutama ja ne siementävät niin pirusti!

Leena K kirjoitti...

Viimeiset vuodet ovat ilmeisesti olleet tosi edullisia lehtipuiden lisääntymiselle. Tänä syksynä tuntuu runsaus vallitsevan paitsi sienien, myös puiden taimien suhteen.

Meidän saaren metsässä nousee tammia, vaahteroita, haavoista, koivuista ja muista tutummista puhumattakaan. Saarnikin täällä kasvaa. Naapurin pihan liepeillä on pieni saarnikko - hauska sana.