sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Järviruoko kimmeltää pakkasessa

Kun kasvimaa ja kukkapenkit uinuvat lumipatjan alla, kauneutta on haettava oman pihan ulkopuolelta. Hiihtoretki saaren ympäri vei kidekukkien maailmaan. Rehevän jokisuiston ja matalien merenlahtien järviruo'on röyhyt kukkivat miljoonin pikkukitein.
Järviruoko (Phragmites australis) kasvaa Wikipedian mukaan rehevillä paikoilla Suomessa jopa nelimetriseksi. Me voimme vahvistaa tämän: saaren pengertie kulkee syksyisin kuin viidakon halki, kun järviruoko on korkeimmillaan. 

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Niin on kaunista. Se on harmi ettei talvella voi köllötellä lumihangessa ja katsella ihan rauhassa kimaltelevia kaunistuksia, nautiskella hetkestä ilma kiirettä. (virtsis iskee ja funssa pukkaa jos jään hankiin istuskelee tutkiskeleen ihanuuksia puoleks tunniks)

Leena K kirjoitti...

Henrietta, mitä jos kääriytyisi makuupussiin tai muuhun vällyyn ja virittelisi niiden alle jonkun suojan? Yhtenä maaliskuuna raahasin mieheni ja makuupussit saaren toiselle rannalle, tehtiin nuotio (ilman maanomistajan lupaa, myönnän) ja kuunneltiin makuupusseihin pakkautuneena laulujoutsenien laulua.