sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Puutarhavinkki: Huovilan puisto

Huovilan puisto Kärkölän kirkonkylän liepeillä on vierailun väärti. Englantilaistyylinen maisemapuisto on syntynyt Pariisissa insinööriksi opiskelleen Carl Constantin Collinin ratsastuspuistoksi 1800-luvun lopussa.

Insinöörin ideoista osa jäi vaiheeseen, kuten uuden päärakennuksen kivijalka. Sen suojissa on nyt ruusutarha ja kesäinstallaatioita.

Puiston pieni taimimyymälä myy omien kasvien ylimääräisiä jakotaimia kuten lehtoängelmää, joka kasvaa muistaakseni luonnonvaraisena lehtomaisessa maastossa. Puron varrelle tehtyyn puistoon kaivettiin 1800-luvun lopulla neljä lampea.

Huovilan puistoon johtaa ylväs kuusikuja.


Lehtoängelmä kukki runsaasti heinäkuun alussa.

Lisää kuvateksti3 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Vau! Tuolla pitäisi ehdottomasti päästä joskus käymään. Senkin takia kiinnostaa, kun äitini äidin suku on Kärkölästä, mutta kun siellä ei enää asu ketään sukulaisia niin ei siellä tule koskaan käytyä.
Näyttäisi olevan tuossa lehtoängelmä ihan samana yhdistelmänä kuin omalla pihallani eli varsankellon kanssa, sillä on tuollaiset nokkosmaiset lehdet. Ovat molemmat lehtopaikan kasveja, minulla viihtyvät talon pohjoisseinustalla mainiosti.

Leena K kirjoitti...

Huovilan puistoa kannattaa ehdottmasti lähestyä kävellen, silloin kuusikuja ottaa kävijän vastaan ja tuntee todella liikkuvansa vanhassa kulttuurimaisemassa.

Aralia kirjoitti...

Hei! Voit käydä hakemassa tunnustuksen blogistani: http://kolmannenkerroksenviidakko.blogspot.com/2012/03/tunnustus.html