tiistai 26. kesäkuuta 2012

Tuikki pitää kosteasta

Viime lokakuussa ostin ketjumyymälästä euron perennoja. Yksi niistä oli nukkatuikki (Amsonia ciliata). Se ei ole huomiota herättävä kaunotar, mutta minusta herkän viehättävä perenna- tai yrttipenkin täydentäjä.


Kukat ovat suurin piirtein saman kokoisia kuin puna-ailakin, ja kukinnot muistuttavat leimuja.

Tuoteselosteen mukaan nukkatuikki kukkii pitkään: toukokuusta elokuuhun. Wikipedian mukaan tuikit ovat helppohoitoisia perennoja, jotka viihtyvät kosteassa ja hyvin läpäisevässä maassa, joka ei kuivu kesälläkään. Tuikit ovat aurinkoisen tai puolivarjoisen paikan kasveja. Eräät lajit ovat hyvin pakkasen kestäviä.


Istutin taimet lokakuussa kasvihuoneen edustalla olevaan yrttipenkkiin. Se täyttää aika hyvin kasvupaikkavaatimukset, sillä piha viettää kasvihuoneelle päin ja kosteutta valuu pitkin kesää penkkiin. Hauska nähdä, miten tuikkini kehittyvät.

4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Tämä on aivan uusi tuttavuus. Onpa suloinen! Nimikin on ihana. Tulee mieleen joku Tove Janssonin satuhahmo.

Leena K kirjoitti...

Tuikki oli minulle myönteinen yllätys. Plantagenin tuoteselosteen kuvasta ei saanut oikein käsitystä sen kauneudesta. Ostin koemielessä ja haluan kyllä niitä lisää. Väri on ihanan herkkä - ja nimi tuo tosiaan mieleen muumit :)

Inkivääri kirjoitti...

Herkänkaunis kukka:) Minulla se on nyt selvinnyt täällä nelosella kahdesta talvesta, joten on varsin kestävä. Ostin sen juuri tuon koko kesän kukintalupauksen ansiosta, mutta minulla se kukkii heinäkuussa. Minullekin tuli nimestä ihan Muumit mieleen, kuten Sailallekin Tove:D

Leena K kirjoitti...

Inkivääri, ei minullakaan kukinta kovin kauaa kestänyt eikä uusia nuppuja näy. Pitääpä muistaa käydä katsomassa, löytyisikö niitä lisää. Väri on niin ihana, että olisi mukava saada kunnon lämpäre sitä.