torstai 26. heinäkuuta 2012

Unikko jalostuu?

Nykyisen kasvimaan paikalla oli taloon muuttaessamme nurmikkoa, joka palveli lähinnä autojen parkkipaikkana. Kuorimme nurmikon pois ja käänsimme maan. Jo seuraavana kesänä maasta nousi unikkoja, joiden siemenet olivat uinuneet maassa ties miten pitkään.


Kasvimaa muuttui pari vuotta sitten ryhdikkääksi lavaviljelmäksi, mutta kurittomat unikot pilkistelevät milloin mistäkin. Nyt yhdessä kasvulavassa kasvaa muhkea yksilö. Sen kukka on teevadin kokoinen ja lehdet valtavat.

Mahtiunikosta saa varmasti hyvän siemensadon. Kasvaako niistäkin yhtä muhkeita yksilöitä?2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Kai sillä on hyvät geenit, niinhän kasveja jalostetaan (ja sitten vain toivotaan parasta, että sieltä tulee samanlaisia yksilöitä).
Ihana! Ja ihana kuulla että unikon siemenet talvehtivat maassakin. Olin asiasta vähän epävarma. Mietin, onko toivoa että niitä nousisi itsekseen... kun sillä että muistan kerätä siemeniä ei ole niin kovin paljon toivoa.

SariW kirjoitti...

Upea unikko ! Tämä postaus olkikin kiva muistutus... pitääkin muistaa jättää osa pioniunikoiden siemenkodista leikkaamatta.
Olen kuullut aiemminkin, että nuo unikot ja monet muutkin kukat alkavat kukkia vanhalla pihalla, kun siellä on myllerretty maata : )