tiistai 23. huhtikuuta 2013

Kasvihuone elpyy, vielä kerran

Kasvihuoneen vauriot eivät osoittautuneet yhtä pahoiksi kuin ensi tuntumalta arvelin. Mies nikkaroi pleksimuovista korvaavat ruudut ja vahvisti puuosilla rakennetta muutamasta kohdasta.

Kevään kunniaksi kylvin sinne vihreitä lehtivihanneksia. Jännittävää nähdä, itävätkö ne. Ainakin osa siemenistä on ostettu Italiasta 2004.


Multiin pääsivät:

  • Pinaattihierakka (Rumex patienta)
  • Rypsi (Brassica campestris)
  • Vuonankaali (Valeriana locusta L.)
  • Sikurisalaatti (Cicoria catalogna gigance di Chioggia) - näyttää voikukanlehdelle
  • Sikurisalaatti (Cicoria a grumolo verde scuro) - muodostaa lehtiruusukkeen

Kylvösten innoittamana tein vielä kasvulavojen viljelysuunnitelman. Siinä paikkansa löysivät muun muassa esikasvatuksessa olevat sitruunakurkku ja maustefenkoli.

2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Voi hyvänen aika tuota teidän kasvihuonetta! Onneksi se saatiin kuitenkin korjattua. Hirmuinen määrä lunta. Tästä sainkin kimmokkeen miettiä, ettei vain se kohta mihin kasvihuonetta suunnittelen ole tontin lumisimpia. Ei varmaan mutta tarkistan asian vielä tulevina talvina. Joihinkin kohtiin sitä oikein kasaantuu, ainakin täällä kun tuulee koko ajan.
Jännittäviä kasvikokeiluja, tuossa on monen kesäruuan alku :-)

Leena K kirjoitti...

Saila, näiden kasvihuonevuosien kokemuksella en totisesti laittaisi uutta samaan paikkaan. Joskin meidän pihaltamme on vaikea löytää paikkaa, johon lunta ei sataisi. Pitäisi siirtää sijaintia muutamia kilometrejä sisämaan suuntaan tai sitten oikeaan saaristoon.

Huomenna taitaa työlistalla olla kasvihuoneen kuuraaminen talven jäljiltä. Nyt sinne uskaltaa jo mennä, kun roikkuvat lasit ovat poissa.

Lumet ovat sulaneet täälläkin, mutta edelleen valkeaa on enemmän näkyvissä kuin vihreää. Edistin kuitenkin kevättä kolaamalla varovasti lunta pois kukkapenkkien päältä. Onhan tulppaanien ja krookusten nyt aika päästä näkyviin!