lauantai 27. huhtikuuta 2013

Sinivuokkoja ja olkiseinämiä

Iltaa kohti upean kuulaaksi kääntynyt kevätsää houkutteli tutkimaan lähitienoita. Porvoon Ekudden on upea paikka tähän aikaan vuodesta, kun tuhannet sinivuokot kukkivat kuivuneiden tammenlehtien joukossa.Tänä talvi kohteli lempeästi ruovikon olkia eivätkä myrskyt pyyhkineet niitä mataliksi. Nyt pengertietä reunustaa molemmin puolin kauniin vaalea olkiseinämä.Oma piha on jo paremmassa jamassa kuin alkuviikosta, jolloin Uusimaan kuvaaja kävi ottamassa kuvat tänään ilmestyneeseen puutarhajuttuun http://www.uusimaa.fi/artikkeli/234822-leena-kultanen-otti-varaslahdon-puutarhakauteen.

Krookukset kukkivat jo alapihalla ja erinänisten lumikasojen alta paljastuu tulppaanien, narsissien ja muiden kevätkukkijoiden versoja. 

2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hienoa, kevät ja kukkaset tulevat teidänkin puutarhaan! Hieno sinivuokkometsä, tuosta tulikin mieleen, että täytyy käydä katsomassa tämän saaren sinivuokkometsää nyt kun ne kukkivat.

Leena K kirjoitti...

Tiede- ja ympäristötoimittaja Kai Aulion blogista löytyi kiinnostava pätkä sinivuokon leviämisestä http://tiedebasaari.wordpress.com/2012/05/01/sinivuokko-luottaa-muurahaisiin/

Kasvit-asiasanan alta löytyi myös mielenkiintoista tietoa järviruo'osta ja perunasta.