keskiviikko 26. elokuuta 2009

Hortensia houkuttelee haaveilemaan

Viime vuonna jättiruukkuun istuttamani syyshortensia (Hydrangea paniculata 'Grandiflora') on puhkeamassa kauniisti kukkaan. Herkät kukinnot tuovat mieleen morsiushunnun. Ensimmäinen vuosi meni ilman ihmeempää hoivaa. Ensi keväänä pitää varmaan tehdä hoitoleikkaus.
Kaikkien kaveri google tiesi kertoa, että vuosittainen hoitoleikkaus varhain keväällä tekee kukinnoista isoja. Kuhunkin versoon jätetään 1-3 silmuparia. Toinen tapa on leikata muutaman vuoden välein. Silloin kukkia kehittyy enemmän, mutta kukinnot ovat pienempiä.

Hortensia saa haaveilemaan uusista isoista ruukuista, joissa kasvit olisivat hieman paremmassa turvassa limajalkansa joka paikkaan työntäviltä lehtokotiloilta.

Toivottavasti keveitä ja kestäviä Hongkongissa savesta ja juuttikankaasta tehtyjä ruukkuja ilmestyy myyntiin jonnekin. Porvoon puutarhapuodissa niitä oli pari vuotta sitten mutta ei enää tänä vuonna.

Haaveiluun houkuttaa myös Kenellä on Suomen paras puutarhablogi -kilpailu Huiskulan verkkosivuilla. Kilpailijoiden joukossa on myös Puutarhailmiöitä. Nyt ei tarvita muuta kuin paljon ääniä. Käy äänestämässä.

Ei kommentteja: