perjantai 14. elokuuta 2009

Herkkä daalia, komea kärhö

Siemenestä kylvämäni kesädaaliat ehtivät kuin ehtivätkin kukkaan. Pussista kuvasta päätellen niiden värit voivat vaihdella punaisesta keltaiseen. Toistaiseksi kaikki avautuneet kukat ovat kuitenkin olleet keltaisia tai kuvan kaltaisia murrettuja sävyjä. Kukka oli pakko kuvata myös takaa, jolloin punaoranssit raidat tulevat esiin.

Viime kesänä ostamani viticella-kärhö Black Prince on osoittautunut nimensä veroiseksi. Tummanpuhuvia kukkia tulee koko ajan lisää ja kärhö kiipeilee valokatteen päällä juuri niin kauniisti kuin toivoinkin.

Kaksi jalokärhöäni ilahduttivat tällä viikolla iloisesti työntämällä ensimmäiset kukkanuput esiin. Olin jo varma että toinen vihoittelee edelleen muutaman vuoden takaisesta siirtämisestä ja toinen sai viime kesän ruukkukasvatuksessa liian laihat eväät tälle vuodelle.

2 kommenttia:

SariW kirjoitti...

Kaunis tuo daalia myös takaa, melkeinpä kauniimpi. Milloin kylvit ne ?

Leena K kirjoitti...

Kylvin ensimmäiset daaliat joskus maaliskuussa ja ne nousivat mukavasti taimelle. Sitten tuli matka, ja taimipottien kastelija unohti kellarissa olleet taimet... Uusi kylvö taisi olla huhtikuun lopulla ja nyt kukkivat daaliat ovat sitä erää.