torstai 24. kesäkuuta 2010

Juhannus on pihalla

Aurinko löysi vihdoin meidät. Kasvimaa kylpee lämmössä eivätkä alapihan päivänliljat tiedä, miten päin keikistelisivät auringolle. Puutarhuri tarkenee blogata helleasussa varjossa - varjoa kaipaa erityisesti puutarhurin läppäri.

Hyvää juhannusta!Puna-ailakkiPensaskrassi Alaska

 Värinokkonen kaipasi saman väristä kaveria.

Siperianunikko hehkuu keskipäivän auringossa Jussin päivänä.

Kasvilavat alkavat täyttyä. Tarhapavut ja avomaankurkut kuorivat yltään kasvuharson vasta tänään.

Nurmitädyke osuttaa miltei aina kukintansa juhannukseen. Sen siniset kukat toistavat taivaan sineä pilvisenäkin päivänä, saati tällaisena heleänä hellepäivänä.


Toistaiseksi tuntematon ja ennen näkemätön - täytyy kaivaa esiin hyönteiskirja

3 kommenttia:

Villin pihan Sanna kirjoitti...

Erikoinen hyönteinen!? Kasvilavajärjestelmäsi on hieno... Kysyit tähtiputkeni perään enkä yhtään muista mistä se on ostettu. Tähtiputkia on monia lajikkeita. Olen muistaakseni kasvattanut siemenstäkin jonkun. Pitää yrittää kerätä siitä siemeniä... Siementen vaihtaminen voisi olla blogimaailmassakin yleisempää. olen parilta blogituttavata saanut siemeniä ja minulla on muutama hieno kasvi muistuttamassa blogiystävän olemassaolosta.. mm. valkoinen maitohorsma, valkoinen palavarakkaus jne...

Leena K kirjoitti...

Selasin äsken hyönteiskirjaa. Joltain pistiäiseltä se vaikuttaa, mutta mikään kuvista ei näytä suoraan samalta kuin tuo yksilö.

Mahtavaa jos otat talteen tähtiputken siemeniä. Minulla on valkean ukonkellon siemeniä vaikka kuinka paljon - ja lisää tulossa.

Leena K kirjoitti...

Pistiäishavainnot jatkuvat: torstaina Sipoon Kaunissaaressa nähtiin hietapistiäinen, joka raahasi vatsansa alapuolella perhosen toukkaa, joka painoi monin kerroin sen oman painon verran.