lauantai 23. huhtikuuta 2011

Jättilaukka selvisi talvesta

Viime keväänä Virosta ostamani kaksi jättilaukkaa näyttävät talvehtineen hyvin kasvilavassa ilman sen kummempia toimenpiteitä. Lunta ainakin oli riittävä kerros niiden suojana. Nyt jännitän, kasvavatko ne yhtä upeiksi kuin ostohetkellä olivat - ja milloin ne Suomenlahden tällä puolen kukkivat.


Kukkavarret olivat Virossa ainakin 70 cm korkeita. Laji on alunperin kotoisin Keski-Aasiasta, missä se kasvaa luonnonvaraisena loivilla rintellä aina 1 200 metrin korkeudella.


Keväään kalpeat kaunottaret, pienet vaaleansiniset krookukset olivat alkaneet kukkia työviikkoni aikana.

Toisessa penkissä loistivat perinteiset siniset krookukset. Kun niiden kukat vielä illansuussa olivat auki, kimalaiset pörräsivät niissä hullaantuneina.


Lumi saa tehdä vihdoin tilaa vihreydelle!

2 kommenttia:

Henrietta kirjoitti...

Hyvinhän laukat täällä selviää ainaki etelässä, mulla on ollut niitä jo monta vuotta. Tietysti niitä voi olla montaa lajia joista en tiedä mutta mulla on ihania violetteja palloja, ne on tosi upeita. Siitä ne on myös hyviä kasveja että ainakaa toistaiseksi ne ei ole kelvannut myyrille eikä jäniksille.
Mä en kestä mitään ryhmälajeja ,mua ei saa lähteen kirveelläkään mihkään joogaryhmään, punttisalille tai jumppaan. Olen vaan sellainen ihminen joka hoitaa itse itsensä meni syteen tai saveen, jääräpää.
Tapasin muuten ihmisen joka kertoi että sillä on ollut iskias vuodesta -99 uusiutuvana. Ja hän sanoi ettei tosissaan auta muu kuin aika, se on kokeillut kaiken, ihmisparka.

Leena K kirjoitti...

Henrietta, minäkään en ole mikään ryhmäliikuntaihminen, mutta jooga on siitä mukavaa että siinä jokainen tekee omaansa. en kyllä yritä sinua ylipuhua.

Missä vaiheessa ne sinun jättilaukkasi kukkivat? Oletko kokeillut siemenkasvatusta?