sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Kevättä mä metsästän

Pihan muodot alkavat palautua, kun kinos kinokselta, kumpare kumpareelta raivokas puutarhuri käy lumen kimppuun. Tämä kuva on eiliseltä, tänään pöydän pinta oli jo kuiva ja taustalla oleva seinäke hohti tummaksi tervattuna nietosten keskellä.


Oli siis aika käydä seuraavan kohteen kimppuun. Kottikärryt joutuivat aikaisin ja voimalla tulleen lumen uhreiksi marraskuussa. Hyvä aikomus oli vielä kipata muutama kärryllinen puutarhajätettä kompostiin. Aikomukseksi se jäi ja kasvijätteet jäätyivät kärryyn. Optimistina voi ajatella, että ne tummina auttavat kärryä sulamaan vähän vauhdikkaammin.


Eilen kaadettu saarni muuttui tänään polttopuiksi. Harmi ettei nettiin saa mukaan tuoksuja. Tuoreiden pöllien ja klapien tuoksussa on jotain tuttua ja turvallista. Ehkä tuoksumuisti palaa lapsuuden talviin, jolloin metsätöitä tehtiin hevosella ja pääsin joskus mukaan maaliskuun aurinkoisina päivinä. - Tai niin ainakin muistan.

2 kommenttia:

Henrietta kirjoitti...

Me avattiin grillikausi sunnuntaina oli kyllä hyvää. Mies kaivoi lumet grillin edestä ja levitteli niitä koko sunnuntain, ne suli ihan silmissä auringonpaisteessa ja pation puulattia tuli näkyviin iltapäivällä. Se on jotenkin niin ihmeellistä kun lumi lähtee sulaa se sulaa tosi nopeasti. Kukkapenkit on vielä lumen peitossa joten kukkia saa varmaan odotella vielä.

Leena K kirjoitti...

Meillä on talveksi purkamatta jäänyt trampoliini parhaiten sulanut paikka. Pitääkin tehdä sinne piknik viikonloppuna. Talvella rusakot loikkasivat sen päälle, että ulottuivat paremmin järsimään vanhan omenapuun oksien päitä. Aika tasaista työtä ne ovat tehneet.