perjantai 24. heinäkuuta 2009

Väritrilogia: punainen

Puutarhuri koki muodonmuutoksen ja hänestä kuoriutui taas tietotyöläinen. Ensimmäinen työviikko on ohi. Sen päätteeksi oli pakko illalla rynnätä pihalle, pörrätä ympäriinsä kuin kimalainen mettä hakemassa, kuvata ja ihailla.

Elokuvaohjaaja Krzysztof Kieslowskin väritrilogia (Sininen, valkoinen, punainen) tuli mieleen kukkia kuvatessa. Kieslowskin järjestys on kyllä pakko keikauttaa päinvastaiseen järjestykseen ja aloittaa punaisesta.

Punaisena hehkuvat ruukkuun kolmatta kesää istutetut daaliat (Red Pygmi).
Naapuri lahjoitti viime kesänä kymmenen tarhaliljaa, joiden väri ei sopinut hänen palettiinsa. Räikyvä yhdistelmä hehkuu nyt meidän pihamme aurinkoisimmalla paikalla. Ei ehkä elegantti mutta ainakin räväkkä. Ja virkistävä varjoisella pihallamme, jossa valkea ja vaaleanpunainen ovat hallitsevat värit.Niille pitävät seuraa terttuseljat punertavat marjatertut.

Punaiseen sarjaan kuuluu myös köynnösruusu Flammentanz, joka tänä kesänä tekee enemmän kukkia kuin koskaan. Se ei ole paljon verrattuna aurinkoisten seinämien liekkitansseihin, mutta väärässä paikassa kasvavalle ruusulle hyvin.

2 kommenttia:

Tilu kirjoitti...

Upean punainen daalia!

Akileija kirjoitti...

Ne ovat mielettömän hehkuvan punaisia, puhdas joulunpunainen. Ja mukulat näyttävät kestävän talvisäilytyksessä melko välinpitämätöntä käsittelyä.