tiistai 21. kesäkuuta 2011

Perhosten kylä

Turku on täynnä kulttuuria. Kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumat ulottuvat Ruissalon kasvitieteelliseen puutarhaankin. Kasvikävelymme saa tauon, kun vanhojen puiden oksilla roikkuvat risupöntöt osuvat silmiin.

Luonnonmateriaaleista tehdyt perhospöntöt ovat osa Flux Aura -ympäristötaidevirtaa. Ruokinta- ja talvehtimispaikoiksi tehdyt perhosten kylät ovat esillä Ruissalossa ja Peltolan siirtolapuutarhassa 31. elokuuta 2011 asti.
Ruissalossa kukkivat kurjenmiekat valtavien magnolioiden alla, lammen rannoilla ja kasvihuoneiden seinustalla. Minun suosikkini on Iris Barbata-elatior "Rubens".
4 kommenttia:

Intianminttu kirjoitti...

Perhosbaari pitäisi pystyttää mökillekin, yksi kesä jo koitin, mutta taisi baarissa olla väärät mehut tarjolla, kun ei kiinnostanut. Uusi yritys, siis. Kurjenmiekat ovat aina upeita! Nätti tuo sinun suosikkisi!

Leena K kirjoitti...

Ei minunkaan viimekesäiset perhosbaarini tarjoilut kiinnostaneet pääkohteita, muita ötököitä kylläkin.

Nuo Turun taiteelliset perhospöntöt jäivät muhimaan mielessä. Koivurisuja olisi yllin kyllin. Mikähän perhoslaji mahtaisi asettautua talvehtimaan tuollaiseen?

Unknown kirjoitti...

Noi perhospöntöt on tosi hauskan näköisiä, mulle kelpais ihan koristeeksikin.

Leena K kirjoitti...

Minua jäi askarruttamaan, mistä perhoset tietävät että pöntöt on tarkoitettu niille. Miten he houkutellaan talvehtimaan?