torstai 9. kesäkuuta 2011

Puna-ailakin aika

Kesäkuun helle saa kasvit hullaantumaan. Kaikki tapahtuu nyt pikakelauksella. Puna-ailakit työntävät kukkaa vinhaa vauhtia.

Alapihalle vievät raput uhkaavat muuttua vihreäksi tunneliksi, kun pihlaja-angervot, kotkansiivet ja vuohenputket kurkottelevat parhaalle paikalle valoon.

Valo on ihanaa, lämpö on ihanaa - yösade olisi ihanaa.
4 kommenttia:

jori kirjoitti...

Puutarhassasi on niin vehreää, vihreä tunneli kuulostaa suorastaan houkuttelevalta. Ja sadetta on luvassa - jippii - heti sunnuntaista ja melkein koko viikko ripsottelee ainakin meilläpäin =) Sateita siis odotellen

Leena K kirjoitti...

Sateita saisi tosiaan tulla pikku hiljaa. Normaalisti meillä on yökastetta, joka pitää kasvit hengissä. Nyt yötkin ovat kuivia.

Henrietta kirjoitti...

Ai tuo on puna-ailakka, onkos se villikukka niinko luulen. Se on ilmestynyt pihaani parin vuoden sisään ja siementelee ympäriinsä. Revin jo jostain paikoista sitä juurineen irti ettei karkaa sillä mopo ihan käsistä.

Leena K kirjoitti...

Henrietta, puna-ailakki on tosiaan villikukka. Siementää vimmatusti ja tunkee itsensä joka koloon. Minä olen antanut sen levitä ja kukkia, sitten kiskon kasvustoja ylös. Meidänkin pihan valtavat puna-ailakkimäärät taitavat olla peräisin kahdesta yksilöstä, jotka kymmenisen vuotta sitten kasvoivat alapihalla.