perjantai 3. kesäkuuta 2011

Salaspilsin kukkamarkkinat Latviassa

Bussi oli ahdettu täyteen kasveja, kun toukokuun puolivälissä bussilastillinen puutarhaintoilijoita palasi kukkamarkkinoilta Latviasta. Salaspilsissä, parinkymmenen kilometrin päässä Riiasta järjestetyt kukkamarkkinat ovat Latvian suurimmat.

Markkinapaikka on Latvian kasvitieteellisen puutarhan alueella. 129 hehtaarin kokoinen puutarha on Baltian laajin. Siellä järjestetään kukkamarkkinat kerran kuussa huhtikuusta lokakuuhun.


Viime vuonna teimme retken Viroon Türin kukkamarkkinoille samoihin aikoihin. Siihen verrattuna alue oli laajempi ja selkeämpi - mutta samalla vähän tylsempi.

Tarjontaa kyllä riitti, ja todelliset asiantuntijat metsästivät kassikaupalla himoitsemiaan kasveja. Tässä vasta ensimmäisiä ostoksia. Päivän lopussa tavaratila oli täynnä, ja kotiin lähdettäessä matkalaukkuja sijoiteltiin kasvikassien alle.


Vähintään yhtä mielenkiintoista kuin mieluisten kasvien etsiminen oli ihmisten tarkkailu. Monet paikalliset tulivat selvästi täsmäostoksille: matkaan lähti tarkkaan harkittu hedelmäpuu ja maastoauton tavaratila täyttyi uhkeilla amppeleilla ja hehkuvilla kesäkukilla.


Videokooste antaa käsityksen tapahtumasta.


Salaspilsin kukkamarkkinat, Latvia

Lisää kuvia löytyy tyttäreni kuvablogista

Ei kommentteja: