torstai 29. maaliskuuta 2012

Tunnustus inspiroi


Sain Kolmannen kerroksen viidakon Aralialta tunnustuksen inspiroivasta blogista. Kiitos siitä! Tunnustukseen kuuluu vastata kysymyksiin:

1. Miten puutarhainnostus ja puutarhablogin pitäminen syntyivät?
2. Mikä on erikoisin, ihmeellisin, harvinaisin, tunnearvoltaan suurin tai kaunein lempikasvisi?
3. Mikä on puutarhafilosofiasi?


1. Ensimmäinen kysymys on helpoin: olen kasvanut maalla, nauttinut aina luonnosta ja ulkona olemisesta. Puutarhanhoito on suoraa jatkoa sille. Olen myös saanut asua ja matkustaa maissa, joissa lajien kirjo on valtavan paljon laajempi kuin meillä. Sitä omassa pihassa yritän vähän vaalia.

Puutarhablogi yhdistää kolme mieluisaa asiaa: kirjoittamisen, kuvaamisen ja puutarhanhoidon. Itselleni se on samalla päivittyvä muistikirja, johon on hauska palata tarkistamaan, miten kevät eteni jonain vuonna tai missä vaiheessa syksy sai vallan. Seuraan mielelläni hyvin kirjoitettuja blogeja.

2. Kasveja on minusta vaikea arvottaa, mutta jos yksi on pakko valita on se talon mukana tullut valkea pioni. Siirtelin niitä ensimmäisenä vuonna etupihalle eivätkä pionit kauheasti siitä ilahtuneet. Viime kesänä ilo oli suuri, kun kukat avautuivat isoina ja ihanina.


3. Puutarhafilosofia kuulostaa juhlalliselle. Rehevässä pihapiirissä on parasta hyväksyä kasvuston kurittomuus, löytää tasapaino hoidetun ja villinä rehottavan välillä. 


6 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Voi kiitos Leena K! Sainkin tuon tunnustuksen vastikään, tämä lämmittää mieltä kovasti :-)
Kivan ja tutun kuuloiset ajatelmat puutarhasta ja sen roolista. Vanha puutarhan mukana tullut pioni on arvokas, minullakin on sellainen - ihan mahtavaa. Vaikka pihaani ei moneen vuosikymmeneen edes hoidettu.

pinea kirjoitti...

Kiitos kaunis! Nämä kysymykset ovat aika hauskoja, täytyykin niitä hetki miettiä...

Chilivaari kirjoitti...

Kiitos huomiosta ja kiinnostuksesta!
Pitääpä oikein miettiä asiaa. En ole mieltänyt blogiani ollenkaan puutarhablogiksi. Minulla kun on pääasiassa vain ikkuna- ja parvekepuutarha.

Yhteisössä on voimaa ja tämä varmaan luo yhteisöä. Kukapa idean alkuunpanija on?

Leena K kirjoitti...

Chilivaari, minusta chilin kasvattaminen ikkunalla ja parvekkeella on yhdenlaista puutarhahommaa. Etsin ihan tarkoituksella omaan tunnustukseeni itselleni uusia blogeja ja törmäsin sitä kautta sinun sivuillesi. Chilin kasvattaminen näyttää jostain syystä innostavan erityisesti miehiä. Miksiköhän?

Blogeissa tuntuu liikkuvan usein aaltoina erilaisia tunnustuksia. Minä en osaa sanoa, kuka tämän tunnustusketjun laittoi liikkeelle.

MayKay kirjoitti...

Kiitos huomionosoituksesta. Onpa kiva tietää, että blogillani on lukija!

Nuppulinna.blogspot.fi kirjoitti...

Suuri Kiitos tunnustuksesta! Blogini nimi on nykyisin Puutarhasta Keittiöön > suvi