keskiviikko 15. elokuuta 2012

Rehevää kuin tropiikissa

Näin otsikoi Viherpiha 9/2012 juttunsa meidän puutarhastamme. Tuntuu hassulle katsella omaa työleiriänsä kolmen aukeaman kuvajuttuna. 

Punaiset kaktusdaaliat kukkivat nytkin komeasti, ja punaiset kumisaappaat ovat yhtä likaiset kuin viime kesänä. Ikivanha pihlajamme karsi itse itseään viime viikon tuulissa ja rojautti yhden ison oksan vaakatasoon.

Ammattikuvaaja saa niin paljon hienompia kuvia kuin itse; onneksi nuo kuitenkin vastaavat todellisuutta - kuitenkaan paljastamatta kyseenalaisia yksityiskohtia. 

Tämän kesän herkullisimmasta väriyhdistelmästä vastaavat ystävältä turvaan pelastetut perinnepelargoniat ja ruukkuihin kasvamaan asettunut tummalehtinen pihakäenkaali (Oxalis fontana 'Rufa')


Korallinpunaiset pelargoniat hehkuvat päivällä tumman käenkaalin vieressä.
 Iltahämärissä niiden väri tulee miltei yhtä hyvin esiin kuin valkokukkaisten "kuukasvien".

Täytyy huomenna skannata juttu töissä ja lähettää kopio thaimaalaisille ystäville, joilta sain henkien talon ja antaa naapurille, jolta ohjaajantuolit ovat peräisin. Pihamme taitaa olla kuin morsian hääpäivänään: jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua - ja huntu kaiken yllä. Hunnusta vastaavat tänä vuonna triljoonat koivunsiemenet, jotka tarttuvat varjoisan pihan hämähäkinseitteihin.

3 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Kiitos vinkistä, täytyypä hankkia lehti! Ihana kuva ja väriyhdistelmä.

Leena K kirjoitti...

Juttu skannattuna löytyy https://dl.dropbox.com/u/42490553/Viherpiha%209_2012.pdf

Antti kirjoitti...

Oli hieno juttu, nyt vaan mä en osaa tarttua enkä visioida mitä tekisi ensi keväänä. :-)