torstai 18. heinäkuuta 2013

Tiukukärhö 'Fascination' pinnistelee kuivuudessa

Muutama vuosi sitten hankkimani tiukukärhö 'Fascination' kukkii kunnolla ensimmäisen kerran. Viime kesänä se taisi tehdä muutaman kukan. Nyt niitä on jo mukavasti.

'Fascination' herätti kärhöinnostukseni.
Ensimmäisen kerran tulin tietoiseksi kärhöistä ylipäänsä ja 'Fascinationista' erityisesti Porvoon jokirannan kärhöpuistossa viisi vuotta sitten.

Tiukumaisten kukkien ryöppy viehätti silloin - ja viehättää edelleen. Minun kärhölläni on vielä matkaa lämpimän kivipedin päällä huolellisesti kasteltuun kaimaansa.

Pinnistele vielä, kärhöseni.
Alapihan kukkaistutukset saavat kasteluvettä vain äärimmäisessä hädässä. Veden raahaaminen sinne on liian työlästä eikä rengaskaivon vettä tee mieli käyttää kasteluun. Kertaakaan vesi ei tosin kaivosta ole loppunut.

Tänä kesänä kastelusta ja lannoituksesta on päässyt tässä penkissä nauttimaan nimenomaan kärhö. Ensi kesänä se ansaitsee vielä enemmän hoivaa.
4 kommenttia:

Johanna Rintanen kirjoitti...

Kärhöihin olen erityisesti ihastunut tänä kesänä, vaikka ainahan ne kauniita ovat olleet. Kaunis tuo sinun kärhösi =)

Sussi kirjoitti...

kaunis, kellomainen kukka!

kesä on täälläkin ollut hyvin kuivaa, maa on paikoin kuin tuhkaa.

Unknown kirjoitti...

Ai tänään perjantaina olis jotain värisavuilotulistusta tallshipisssä?!! Pitääpä käydä heidän sivuillaan katsoon ohjelmaa. Saattashan sitä mennä kuikuileen jos tylsää ei mulla ole mitään suunnitelmia.

Leena K kirjoitti...

Nyt tuli vettä - ja rakeita. En ole vielä uskaltautunut pihalle katsomaan, miten kasvit selvisivät ukkoskuurosta.